Фрапорт Туин Стар отпразнува първите си 10 години от концесията на летищата във Варна и Бургас

11.11.2016

10 години успех за първата летищна концесия в България: Важни инфраструктурни подобрения, включително нови пътнически терминали, открити през 2013. Значителен ръст на трафика през 2016. Разцвет на туризма по Черноморието

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД отбеляза на 10 ноември 2016 г. първото успешно десетилетие от концесионирането на летищата в Бургас и Варна - врати към красивото българско Черноморие. Точно преди 10 години Фрапорт Туин Стар стана първия летищен концесионер в България, като постави началото на 35-годишен ангажимент за управлението и развитието на летищата в Бургас и Варна - портали към един от най-интересните и все по-популярни туристически райони на Европа.
Кулминацията на ежемесечните събития, които „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД проведе през цялата 2016 година по повод празника, се състоя на летище Варна в присъствието на над 700 служители и гости от авиацията, правителството, местната власт и бизнеса. През целия ден пътниците на летище Варна бяха посрещани с почерпка, за да се почувстват част от празника. Най-малките гости на летището получиха като подарък самолет-играчка.
За да отбележи първото си десетилетие Фрапорт Туин Стар поведе своите гости на пътуване във времето, чрез специалната изложба от фотоси, представящи множеството инвестиции и подобрения, направени през годините на летищата във Варна и Бургас. Края на пътуването беляза поставянето на специална капсула на времето, запечатана с камък от най-новия инвестиционен проект на компанията – рехабилитация на пътeка за рулиране „А“(алфа) на летище Бургас. Предвидена да бъде отворена след четвърт век, капсулата на времето съдържа специално послание до бъдещите колеги, издания на дружеството, видео клипове и други артефакти. Последва гала вечер със забавления, официални речи, уникално 3D mapping представление, изпълнено за първи път на летище в България.
Главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, г-н Улрих Хеппе, обобщи изминалото десетилетие: "Много сме щастливи с това, което постигнахме през последните 10 години. Гордеем се с новите терминали във Варна и Бургас, които превърнаха нашите две летища в модерни врати към българското Черноморие. Нашите летища отговарят на европейските и световни стандарти за отлично обслужване. Гордеем се, че обслужихме повече от 35 милиона пътници по време на тези невероятни десет години. За нас, тази година е особено вълнуваща и защото постигнахме значителен ръст на пътническия трафик от 22 % - нов исторически рекорд за двете летища. Наред с подобряване на инфраструктурата, ключ към нашия успех са служителите на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД, които са истински ангажирани с обслужването на пътници, авиокомпании и партньори. Благодарим ви, че празнувате с нас 10-та годишнина на дружеството. Очакваме с нетърпение следващото вълнуващо десетилетие на нашите блестящи звездни Черноморски летища."
Специален поздрав и уверение, че ще продължим съвместната работа по превръщане на Черноморския регион в целогодишна туристическа дестинация, изрази Министърът на туризма г-жа Николина Ангелкова.
Областните управители на Бургас и Варна, г-н Вълчо Чолаков и г-н Стоян Пасев, които също присъстваха на събитието, изразиха своята благодарност към „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД за прекрасното сътрудничество през годините и усилията за стимулиране на туризма в региона. Те пожелаха на компанията просперитет и в бъдеще.
Кметовете на Варна и Бургас, изпратиха официални поздравителни адреси. “През изминалите години "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД доказа, че при управление с дългосрочна визия и интелигентни инвестиции, резултатите не закъсняват! Доказателство за това е развитието на летище Варна, което всеки сезон отчита все по-голям ръст на туристи и привлича интереса на световни авиокомпании! Вярвам, че амбицията ни да превърнем региона в дестинация 4 сезона, ще бъде успешна, благодарение на активното партньорство между община Варна и Фрапорт“, написа кметът на Варна Иван Портних.
“Вие сте гарант за бъдещето на туризма и икономическия разцвет на града”, посочи по повод 10-та годишнина от концесията на летището кметът на Бургас, г-н Димитър Николов, като допълва, че „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД създава позитивен имидж на дестинацията Бургас, България, и осигурява удобство, комфорт и европейско обслужване на всички пасажери.
До момента „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД е инвестирало в развитие и модернизиране на двете летища над 350 милиона лева. През 2013 година бяха открити нови пътнически терминали – модерни, удобни за пътници и авиокомпании, съоръжения, които бяха приети с радост от пътуващите. Напълно обновена бе пистата на летище Варна, значително бе разширена зоната за позициониране на самолети на летище Бургас, на двете летища беше обновена техниката и оборудването, построени бяха нови обслужващи сгради, открит беше Център за кариерно развитие на служителите. Непрекъснатото обучение и професионална квалификация са част от корпоративната политика на компанията и нейния успех. Нови авиокомпании и маршрути станаха част от полетното разписание на двете летища, а „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД продължава да работи за увеличаване на маркетинговите активности за двете български черноморски летища.

Можете да изтеглете оттук снимковия материал, подготвен за печат: