• Начална страница
  • Новини
  • 2016
  • Фрапорт Туин Стар посрещна 35 милиона пътници през първите си десет години на летищата във Варна и Бургас

Фрапорт Туин Стар посрещна 35 милиона пътници през първите си десет години на летищата във Варна и Бургас

26.10.2016

„Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД – оператор на летище Варна и летище Бургас, отпразнува днес с официална церемония посрещането на 35-милионния пътник на двете летища за първите десет години от концесията.
През 2006 година българското правителство възложи на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД концесия за развитието и управлението на летище Бургас и летище Варна за 35 години. До момента компанията е инвестирала над 350 млн. лв. в разширяване и модернизация на инфраструктурата, подобряване на всички технически съоръжения и оборудване, както и обучения и повишаване квалификацията на персонала в двете летища.
Посрещането на 35 милионния пътник е знаково събитие, което очертава развитието както на летищата, така и на туризма по българското черноморско крайбрежие.
През изминалото десетилетие годишният трафик на двете летища общо се е увеличил с повече от един милион пътници – от 3,4 милиона пътници през 2007 година до 4,5 милиона пътници през 2016-та.
Коментирайки това постижение, Главният изпълнителен директор на компанията, г-н Улрих Хеппе, каза: „Много се радваме, че посрещаме 35- милионния пътник още през първото десетилетие от управлението на летищата във Варна и Бургас – врата към великолепното българско Черноморие. През този период двете летища заедно постигнаха над 30 % ръст на трафика. Убедени сме, че тази успешна тенденция ще се запази и в бъдеще“.
35 милионният пътник – Светлана Хант, която пристигна на летище Варна с полет TK1051 на Турски авиолинии от Истанбул, пътува често по най-новата редовна линия на летището: Варна - Истанбул.
Специалният гост бе посрещнат от ръководството на Фрапорт Туин Стар, директорите на летищата във Варна и Бургас, кмета и областния управител на Варна.
Светлана Хант бе приятно изненадана с много подаръци, осигурени от Фрапорт Туин Стар и Турски авиолинии, сред които ваучер за почивка за двама в петзвезден СПА хотел по южното българско Черноморие, двупосочен билет до избрана дестинация от мрежата на Турски авиолинии по целия свят и специално брандиран за случая куфар, пълен с подаръци.

Можете да изтеглете оттук снимковия материал, подготвен за печат: