Jet2.com и Jet2holidays празнуват първия си полет до Бургас

06.05.2019

Jet2.com и Jet2holidays отбелязват първия си полет до Бургас днес, с което дават официалния старт на полетите и почивките до изцяло нова за тях дестинация.

С излитането си от Бирмингам към балканското слънце всички пътници получиха специални изненади, като един от тях бе късметлията и спечели двоен двупосочен билет с Jet2.com. При пристигането им на летище Бургас, също бяха празнично посрещнати с подаръци и изненади.

Компанията ще стартира полети до Бургас от всичките си девет британски бази през този месец, а именно от Източен Мидландс и Глазгоу (7 май), Нюкасъл и Лийдс Брадфорд (8 май), Единбург (11 май) и Белфаст Интернешънъл (29-ти). Днес също се отбелязва началото на полетите до Бургас от Лондон Станстед и Манчестър.

През лятото на тази година компанията ще извършва седмично 15 полета до Бургас, което означава, че в първото си лято предоставя над 100 000 места, както към българското слънце, така и към най-популярните градове и региони на Обединеното кралство.

През изминалия месец водещата авиокомпания предпочитана за почивки триумфира в наградите TripAdvisor Travelers 'Choice ™ за авиокомпаниите през 2019 г., като спечели безпрецедентни пет награди. За втора поредна година Jet2.com е единствената британска и европейска авиокомпания, призната за една от 10-те най-големи авиолинии в света - на 9-то място в престижния списък. Освен това, третата по големина авиокомпания в Обединеното кралство спечели наградите за най-добра авиокомпания - Великобритания и най-добра нискотарифна авиокомпания - Европа за трета поредна година, както и наградата за най-добра икономическа класа - Европа за втора поредна година. Тази година Jet2.com отново е призната за най-добра авиокомпания на Европа, с което затвърждава феноменалния си успех.

Стив Хиипи, главен изпълнителен директор на Jet2.com и Jet2holidays, заяви: „Гордеем се, че днес стартираме първите си полети до Бургас в България, което означава, че туристите ще могат да се насладят на високо оценената ни услуга заедно с неповторимото балканско слънце. Бургаският регион, благодарение на курорти като Слънчев бряг и Несебър, вече е изключително популярен сред клиентите ни. Това ни дава възможност да осъществяваме фантастична програма за полети и почивки в за първото ни лято в България. "

Jet2.com се слави с приятелското си отношение и обслужване, и ние сме изключително щастливи да я приветстваме. Все пак това е авиокомпанията, която за седем години пет пъти спечели титлата ‘най-добра авиокомпания на къси разстояния’ от Global Travel Awards“, заяви Улрих Хеппе, главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

Можете да изтеглете оттук снимковия материал, подготвен за печат: