GullivAir стартира полети между София и Бургас

• Размер: 686 KB
  • Дата: 2021-08-16

Авиокомпания GullivAir стартира ежедневни полети между столицата иu летище Бургас

Бългapcĸaтa aвиoĸoмпaния GullіvАіr стартира полети от София до Бургас от 15 август

Полетите са планирани до края на октомври с приключването на летния сезон, но с намерение маршрута да се обслужва целогодишно при интерес и добро полетно затоварване.  Първият полет от София кацна на летище Бургас в 19 ч., а обратният към столицата ще бъде изпълнен на следващата сутрин в 8 ч. Така е предвидено разписанието до края на месец октомври.

Времетраенето на полета е 35 минути, а цената на билета започва от 59лв. Полетите ще бъдат изпълнявани от самолет тип ATR 72-600 с капацитет от 70 места.

„Това е полезна алтернатива за жителите и гостите на Бургас. Сигурен съм, че бизнесът ще оцени възможността да осигури бърза връзка между Бургас и София. Бих искал да приветствам компанията GullivAir!”, поздрави Димитър Николов, Kмет на Община Бургас.

„От Фрапорт Туин Стар сме много щастливи да посрещнем първия самолет на GullivAir, обслужващ връзката  София - Бургас. С намерението ежедневно и целогодишно да свързва Бургас със София, GullivAir е пионер и ние високо ценим и подкрепяме този проект! Моят екип и аз сме благодарни за изграденото сътрудничество с GullivAir, град Бургас, както и летище София в подготвителната си фаза! Благодаря на всички и пожелавам нестихващ успех на GullivAir!” - поздрави Франк Кванте, Главен изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД.

GullіvАіr e бългapcĸa aвиoĸoмпaния, ĸoятo пpeз минaлaтa гoдинa пoлyчи лицeнз дa извъpшa пoлeти. Tя ocъщecтвявa чapтъpни пoлeти oт Бългapия и Pyмъния дo eĸзoтични дестинации ĸaтo Maлдивитe, Дoминиĸaнcĸaтa peпyблиĸa, Бахамските острови, Китай, Шри Ланка и др.

Планира да прави полети до САЩ,  Канада и Индия. Разполага с първия за страната ни голям пътнически самолет - Airbus A330, който може да лети до далечни места, без спиране за зареждане. Авиокомпанията е собственост на Янко Иванов, който е основател и на авиокомпания BH Air, част от Balkan Holidays Services.

• Размер: 879 KB

• Размер: 606 KB