Фрапорт Туин Стар подкрепи най-голямото събитие за крайбрежния туризъм

• Размер: 1 MB
  • Резолюция: 1920 x 1080
  • Дата: 2022-06-08

Фрапорт Туин Стар подкрепи най-голямото събитие за крайбрежния туризъм и новостите в неговото развитие

На специалния форум „Среща на бизнеса във Варна и региона“, организирано от „Капитал“ и провело се в хотел „Интернационал“ в к.к. „Златни пясъци“, Главният изпълнителен директор на „Фрапорт Туин Стар“ – д-р Франк Кванте, разкри какво би могло да помогне на българския туризъм в тези нелеки и предизвикателни времена, както и инициативите, които е предприел Алианс Българско Черноморие, чийто председател е той.

Според него визовият режим трябва да бъде облекчен: „Ние сме тук в един прекрасен хотел, "Интернационал", който трябва да бъде резервиран 365 дни в годината. Италия е отворена за Близкия изток, там може да вземете виза за осем дни, в Гърция може да ги получите на летището, а ние не сме в Шенген и са нужни три месеца и това е неприемливо“, сподели д-р Кванте.

Едновременно с това трябва да бъде направено още много за маркетинга на България като туристическа дестинация. Той отправи апел към всички заинтересовани лица да се включат на следващата онлайн среща, организирана от Алианс Българско Черноморие, на 6 юни следобед, в която участие ще взема министъра на туризма Христо Проданов или негов заместник, за да се обсъдят всички предизвикателства и перспективите през сезон 2022.

На форума в к.к. „Златни пясъци“ участваха още: Илин Димитров, председател на Комисията по туризъм в парламента и Маргита Тодорова, член на съвета на директорите на "Албена".